Thursday, October 25, 2012

Baklava

Bayram icin kabak tatlisi ve baklava yaptim. Kizlar cok mutlu, bizim evde tatli pek yapilmazda...









Bir paket Fillo Dough #4
250 gr tereyag
350 gr ceviz iyice ogutulmus

Serbeti icin:
iki bardak seker
uc bardak su
yarimdan biraz az limon

Seker ve suyu derin bir tencerede kaynatin, kopuklenmeye baslayinca yarimdan az limonun suyunu ekleyin. limonuda icine atabilirsiniz, guzel bir koku verir. bir on dakika daha kaynatim hafif koyulasmasini saglayin. Sogumaya birakin.


Yufkalari erittiginiz tereyagini iki katta bir surerek bir tepsiye dizin. Ucte birini koyduktan sonra iyice ogutulmus cevizin yarisini yayin, tekrar yufkalarin ucte birini ust uste, iki yufkada bir yaglayin. Yine cevisleri duzgunce yayin ve yufkalarin geri kalanlarini yaglayarak kat kat dizin.

180 derecede (350 F) 33 dakika pisirin. firindan cikinca onbes dakika bekleyin. Sogumus serbeti ustune dokun. Ben ustunu kapatmiyorum citir citir olsun diye.

No comments: