Tuesday, October 16, 2012

Imambayildi






bes tane orta boy patlican
bes tane sivri biber
bir orta boy sogan yemeklik dogranmis
bes dis sarimsak ince dogranmis
bes buyuk domates kucuk dogranmis
bir kac dal maydonoz
bir kasik domates salcasi

Patlicanlari boyuna alacali soyup tuzlu suda yirmi dakika bekletelim. Cikartip iyice kurulayalim ve teflon tavada siviyagda kizartalim. Biberleri de kizartalim.

Ayri bir tavada sogan ve sarimsaklari kavuralim. Domatesleri ekleyip yirmi dakika kadar kisik ateste pisirelim. maydonozu ekleyip altini kapatalim.

Cam payreks firina dayanikli bir kaba patlicanlari dizelim. Iclerine domates sosunu bolca yerlestirelim. Ustune biberleri koyalim. Salcayi bir su bardagi su ile karistirip uzerine dokelim. Domates sosunuz cok sulu ise su eklemenize gerek yoktur hatta boyle daha lezzetli olur.
180 derecede bir saate yakin pisirelim.

No comments: