Wednesday, December 15, 2010

Mantarli Tavuk

Bir kere yaptiktan sonra hic vazgecemeyeceginiz bir tarif bu. Salcali tavuk yemeklerinden biktiysaniz iste size gore bir yemek. Tavugun hangi parcasini seviyorsaniz onunla yapabilirsiniz, bir de kemikleri cikartilmis olursa daha kolay piser. Yanina sade pirinc pilavi fena olmaz.
Mantarli Tavuk :
6 parca tavuk
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 bas sogan
5 dis sarimsak
1/2 kilo baby portabello mantari yada istediginiz bir cesit mantar
1/4 bardak sirke ( aslinda cooking wine ben sirke kullaniyorum )
1/2 bardak un
1/2 cay kasigi kirmizi biber
1/2 cay kasigi karabiber
1/2 cay kasigi turmeric (istege bagli )
1/2 cay kasigi tuz (kendi zevkinize gore azaltin yada artirin)
1/2 cay kasigi kimyon
Yapiisi:
Tavuklari yikayip kagit havluyla iyice kurulayin. Derin bir kaba unu koyup ustune baharatlari ekleyip karistirin. Tavuk parcalarini una bulayin, fazla ununu silkeleyin. Genis bir tavaya yagi koyup isitin. Tavuklarin iki tarafini da kizartip, firina dayanikli genis bir kaba alin. (ben bu asamada tavuklari kenara cekip soganlara yer aciyorum ortada, hersey daha az bulasik yikamak icin ) Tavuklari kizarttiginiz tenceredeki yagi isteginize gore azaltin, tavuklarin yagi cok cikmis olabilir. Icine halka dogranmis soganlari ve sarimsaklari ekleyin. Soganlar rengini degistirmeye baslayinca yikayip dogradiginiz mantarlari ekleyin. bes dakika kadar yuksek ateste pisirin. ustune sirkeyi ekleyip karistirip kapatin. Tavuklarin ustune heryere esit yayin. kabinizi aluminyum foil ile iyice kapatin. firini 180 C ye getirip 40 dak pisirin. Saata ile servis yapin. Ayni yemegi ustune iki bardak tavuk suyu yoksa su koyarak tencerede ocakta da pisirebilirsiniz.
Ustune extra tuz biber eklemeyi unutmayin tabii. Afiyet olsun..

No comments: