Sunday, September 23, 2012

Manti








On gunluk Ortadogu gezisinden donen Metin'in ayni gun dogum gunuydu. Ne istersin diye sordugumda cevap hep aynidir. Manti..


Hamur malzemeleri:


Bes yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Yarim su bardagi su
Aldigi kadar un ( dort su bardagi kadar)



Ic malzemesi:

Yarim kilo kiyma
Bir rendelenmis sogan
Yarim demet maydonoz
Tuz, karabiber, kirmizi biber


Ustune:
Bir kilo yogurt
Bes dis sarimsak, bir cay kasigi tuzla cok iyi ezilmis

Sos icin:
100 gram tereyag
1 tatli kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi kuru nane


Hamur malzemeleriyle ozlu ve sertce bir hamur yapilir. Hamur dinlenirken sogan rendelenir, maydonoz ince kiyilir, kiymayla karistirilip ic hazirlanir.
Dinlenen hamur bese bolunur. her bir yumak oklavayla acilip iki parmak eninde karelere kesilir. Icine icten konup karsilikli koseler kapatilir, bohca sekli verilir. Bir tencerede su kaynatilir tuz eklenir mantilar haslanir. Ne cok cig nede cok hamur olsun. Suzulen mantilar bir tabaga alinir. Sarmisakli yogurttan bolca konur. Ustune kirmizi biberli kizdirilmis yag gezdirilir. Biz bir kasikta sumak koyariz, isteginize gore. Afiyet olsun...

No comments: