Saturday, February 26, 2011

Su Boregi

Yapimi en cok vakit alan borektir. Ancak iyi yapilmissa boreklerin sahidir, vazgecilmezidir, hatta aliskanlik yapabilenidir. Ancak icindeki yag, un ve yumurta miktari dusunulunce bir dilimi kafiidir. Cok da bereketlidir, kalabalik misafir icin bir tepsi bol bol yeter de artar bile, ertesi gunun sabah oglen keyfine, yaninda cayla...
Hamur malzemeleri :
6 yumurta
bir kilo un
bir bardak su
tuz
Ic malzemeleri:
350 gr beyaz peynir
yarim demet maydanoz
Araya:
200 gr tereyag eritilmis sogutulmus
Yapilisi:
Cok sert olmayan bir hamur yapin, 15 dakika dinlendirin. bu arada ic malzemelerini karistirin. Hamuru Biri oburlerine gore daha buyukce olmak uzere yedi parcaya bolun. Ilkini acabildiginiz kadar acin, tepsinizi yaglayip icinden disari sarkacak sekilde yerlestirin. Sonra actiklarinizi bir masanin ustune serin.Actiginiz yufkalari yayvan ve genis bir tencerede kaynayan suya atip bir iki dakika haslayip sudan cikarin. Soguk su dolu bir kaba alin. Sudan cikarip, ustune tereyag surerek tepsiye yerlestirin. Haslamasi zor olursa ikiye hatta dorde keserek haslayin. Ucuncu katta yag surmeyin icininin yarisini koyun. sonra yine haslanmis yufka ve yag koyarak iki yufka daha koyun. Icini koyup iki kat yufka daha koyup yaglayin. En alta koydugumuz sarkan yufkayi uste kapatip iyice yaglayin. 180 C da bir saat pisiriyoruz. Ustu nar gibi kizarinca firindan cikartip temiz bir bezle sarin. servis etmeden kare dilimleyin.

No comments: