Thursday, February 24, 2011

Peynirli pogaca

Peynirli Pogaca
Bu pogacayi annem benim cocuklugumdan beri yapar, hem cok yumusak hemde kurabiye gibi agizda dagilir, Cok yumusak ama ele yapismayacak kivami yakaladiginizda hamur olmustur. Hamurla cok ugrasmayin, toparlaninca tamamdir.
Hamur malzemeleri:
bir kucuk paket tereyag
bir yumurta
bir cay kasigi tuz
yarim cay kasigi seker
bir cay kasigi kabartma tozu
bir yemek kasigi maya
bir tepeleme yemek kasigi yogurt
aldigi kadar un
Ic malzemesi:
200 gr beyaz peynir
ince kiyilmis maydonoz
Un haric herseyi karistirin, azar azar un ekleyin, yumusak hamur yapin, kabarmasi icin yarim saat bekletin. Ceviz buyuklugunde parca alip yuvarlayip duzeldin, icini koyup yine yuvarlayin, agzini cok kapatmayin. Yaglanmis tepsiye aralikli dizin. Ustune yumurta sarisi surup susam veya corekotu serpin, onceden isitilmis 180 C firinda ustu kizarana kadar pisirin.

No comments: