Sunday, April 06, 2014

Firinda Tavuk ve Kuskonmazli Pilav



Bir kilo tavuk but

Marine sosu icin :
yarim cay bardagi zeytinyag
yarim limon suyu
iki dis ezilmis sarmisak
bir yemek kasigi biberiye
tuz, kirmizi biber, karabiber

Sos malzemelerini karistirin. Tavuk parcalarini yikayip kagit havluyla fazla suyunu alin. Sosu ustune dokup karistirin. Firin tepsisine dizip yirmi dakika isiyi usten verin, cevirip tekrar 20 dakika daha pisirin.                            

Pilav:

 Bir sogani kucuk dograyip yarim bardak zeytinyaginda kavurun. Bir demet yikanmis kucuk dogranmis kuskonmaz ve kup dogranmis iki havucu ekleyip bes dakika daha pisirin. Bir su bardagi yikanmis pirinci ekleyin. Kavurmaya devam edin. Ustune iki su bardagina yakin sicaksu koyup karistirin. Bir cay kasigi deniz tuzu ekleyip, altini kisin. Pirincler pisince karistirip havalandirin.

Afiyet olsun.

No comments: