Tuesday, September 24, 2013

Crawfish Etouffee







Yillardir karidesle yaptigim bu yemegi crawfishle denemek istedim. Food Network'de birebir ayni tarifi gorunce hemen denedim, cok guzel oldu tavsiye ederim.

Malzemeler


bir kilo crawfish temizlenmis ( bizde kerevit deniyor)
bir buyuk bas sogan yemeklik dogranmis
bir yesil dolmalik biber
bir bardak kadar dogranmis kereviz sapi
iki dis sarimsak ince dogranmis
bir kasik un
bir kucuk su bardagi su
bir kasik tereyag
tuz, karabiber, kirmizi biber, yeni bahar, zencefil, zerdecal gibi baharatlar
iki tane defne yapragi
ince kiyilmis maydanoz



Tereyagini eritip yemeklik dogranmis sogan, sarimsak, kerevizsapi ve biberi soteleyin. Unu ekleyip kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Baharatlari ve defne yapragini koyup karistirin.Crawfishleri ekleyip karistirin. Suyu koyup kaynadiktan sonra on dakika agzi kapali olarak kisik ateste pisirin. Maydonozlari ekleyip altini kapatin. Pirinc pilavi ile servis edin. Ustune parmesan peyniri de serpebilirsiniz.

No comments: