Monday, January 24, 2011

Krep

Krep malzemeleri:
bir bucuk su bardagindan biraz az un
yarim cay kasigi tuz
iki su bardagi tam yagli sut
uc yumurta
bes yemek kasigi tereyag
Genis bir kapta oda sicakligindaki sut ve yumurtayi cirpip, yagi ekleyin. Unu ve tuzu karistirip sutlu karisima ekleyin. iyice karistirip yarim saat bekletin. Aksamdan hazirlayip kahvaltida pisirebilirsiniz. Teflon tavanizi bir cay kasigi tereyag ile yaglayin. Ortadan biraz yuksek isida tavayi isitin, karisimdan bir kepce alip tavaya dokup cevirerek yaymaya calisin. Bir tarafinin pistigine emin olunca yani tavadan kendiliginden yapismadan alinabiliyorsa obur tarafini cevirin. Pisirdiklerinizi ust uste koyup bal, recel veya peynir gibi istediginiz bir kahvaltilikla servis yapin.

No comments: