Monday, February 10, 2014

Misir Ekmegi

Malzemeler

Iki bardak misirunu
iki cay kasigi seker
Bir cay kasigi tuz
Uc yemek kasigi tereyag
Iki yemek kasigi sut
Iki yemek kasigi yogurt
Bir tatli kasigi kabartma tozu
Iki bardak kadar kaynatilmis su

Yogurt, sut ve kabartmatozunu derince bir kapta karistirin.  Firininizi isitin 200 C. Firina dayanikli demir bir tavada tereyagini eritin. Tavanin iyice yaglanmasini saglayip artan yagi yogurtlu karisima ekleyip iyice karistirin. Misir unu, seker ve tuzu ekleyip yine karistirin. Kaynar suyun ustune cok az soguk su ekleyerek (1/5 olcusu gibi)  karisiminiza ekleyin. Kek hamuru kivamina gelinceye kadar su ekleyin. Sicak tavaniza dokun. Kendi kendine yayilip sekil alacak kivamda olmali, yoksa kuru olur ekmeginiz. 40 dakika kadar pisirin. Yogurt, tereyag ya da cokelek (minci) ile servis yapin. Afiyet olsun

No comments: