Thursday, January 09, 2014
Tavuk suyu
Bir butun tavuk
Bir buyuk kabugu soyulmus patates
Bir butun kabugu soyulmus sogan
Bir buyuk havuc
Bir butun soyulmus elma
Bir kac dal kereviz sapi
Bir tutam maydonoz
Tuz, tum karabiber, yarim limonun suyu
Iki tane defne yapragi
Butun bir tavugu yada tavuk parcalarini buyuk bir tencereyle ustunu gececek kadar suyla ocaga koyun. Geri kalan herseyi iri parcalar halinde tencereye ekleyin. Kaynayinca ustune biriken kopuklerini kevgirle alin. Bir saat pisirin. Tavuk suyunuz hazirdir, istediginiz yerde kullanabilirsiniz. Ben cogunlukla tavuksuyuna arpa sehriyelicorba yapiyorum. Icine haslanmis tavuk ve bir yumurta sarisi + bir limon suyu ile terbiye yapip son dakika ekleyip karistiriyorum.
Corbanin yanina da ince kiyilmis kirmizi lahana ve havuc salatasi guzel olur. Sadece limon+zeytinyag+tuz yeterli.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment