Metin'in Colombia'da icip anlata anlata bitiremedigi tavuk corbasi. Resmini cekip gondermis, benim yaptigim tavuk corbasi gibiymis ama hic boyle bir corba icmemis! Ben de internetten tarifi buldum hemen. Belki ilk defa Turkce'ye cevriliyor bu corba, ovunmek gibi olmasin. Yapinca tadini da anlatacagim bakalim nasilmis.
Corba icin:
1,5 kilo derisiz tavuk parcalari
1 buyuk sogan buyuk dogranmis
1 pirasanin beyaz kisimlari iki santimlik halkalara dogranmis
1 buyuk dolmalik biber iki santimlik
karelere dogranmis
2 buyuk misir, bulamazsaniz dondurulmus bir buyuk subardagi dolusu misir
2 kereviz iki santim dogranmis
2 buyuk havuc disi kazinip iki santim
dogranmis
1,5 kilo karisik sari ve kirmizi
patates
6 dis sarimsak soyulmus
yarim demet kisnis yada maydonoz
2 kup tavuk bulyon
1 yemek kasigi koser tuz
yarim cay kasigi karabiber
Aji icin:
4 taze
soganin beyaz kismi
1 orta boy domates kabugu soyulmus ve
cekirdekleri cikartilmis
1 kucuk kuru beyaz sogan
2 kirmizi aci biber saplari ve
cekirdekleri cikartilmis
3 corba kasigi taze kiyilmis kisnis
3 corba kasigi sirke
1/4 cay kasigi koser tuz
Sonradan
ustune eklenecekler:
2 olgun avocado soyulup bir santim
kuplere dogranmis
1 cay bardagi eksi krema yada taze
krema
1 caybardagi Caper
yarim cay bardagi taze kisnis yada
maydonoz
Corbanin yapimi:
Tavugu derin bir tencerede 8 bardak
suyla ocaga koyun. Yuksek ateste kaynamasini saglayin. Ustune biriken kopukleri
kevgirle alin. Altini iyice kisin. On dakika boyle pisirin. Kopukleri almayi
ihmal etmeyin, tembellik yok, corbanizin rengi buna bagli cunku. Corba
malzemelerinin sebzelerini, sarmisagi, kisnisi, bulyon, tuz ve karabiberini ekleyin.
Iyice karistirin. Kaynamaya baslayinca arada iki uc kere karistirarak, bir
bucuk saat kisik ateste agzi kapali olarak pisirin.
Bir masa yardimiyla tavuklari corbanin
icinden cikarin. Tenceredeki sebzeleri karistirin. Bir iki patatesi karistirken
ezin, corbanin suyunu koyulastirmak icin. Tavuklarin kemikleri varsa cikartin,
kucuk parcalara bolun, kasiga gelebilecek gibi buyuklukte olsunlar. Bir servis
tabagina tavuklardan koyup ustune corbanin suyundan ve sebzelerinden ekleyin. Ustune
Aji sosunuzdan istediginiz kadar ekleyin. Yaninda haslanmis pirinc, avocado, crema,
caper, taze kisnis ve haslanmis misir tabagiyla servis yapin. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment