Yilbasi aksami Deniz'lere yapip goturdugum corekler cok begenildi. Ben onlari tadamamistim, bugun yine yaptim kahvaltiya, sahane olmuslar, tavsiye ederim.
Malzemeler:
Bir su bardagi ilik sut
Iki yemek kasigi kuru maya
Dort yemek kasigi seker
Bir tatli kasigi tuz
Dort su bardagi un, elekten gecirin ( sift )
Bir stick tereyag, kucuk karelere kesilmis, 125 gr
Uc kasik oda sicakliginda tereyag
Uc yumurta sarisi
Bir su bardagi rendelenmis peynir, mozarelle gibi ne varsa
Iki - uc corba kasigi kekik
karabiber
Yapilisi:
Bir su bardagi ilik sut
Iki yemek kasigi kuru maya
iki yemek kasigi sekeri karistirip on dakika bekleyin.
Ayri bir kapta
Bir tatli kasigi tuz
Dort su bardagi un,
Bir stick tereyag,
Iki yemek kasigi sekeri iyice karistirin.
Iki yumurta sarisi ve mayali sutu unlu karisima ekleyin.
Yumusak bir hamur yapin, gerekirse un ekleyin.
Hamuru en az iki saat bekletin. Mayalaninca tum hamuru pizza hamuru gibi bir santimetre kalinlikta acin. Daire seklindeki hamurunuzun tum ustune uc yemek kasigi yumusak tereyag surun, bol kuru yada taze kekik ve karabiber serpin.
Bir su bardagi rendelenmis peyniri hamurun yarisina esit yayin. Diger yarisini peynirli tarafin ustune kapatin. Enine iki parmak kalinlikta seritler kesip, iki ucundan kivirip acma gibi altan birlestirin. Ustune yumurta sarisi surup 375 F derecede (200 C )yarim saat pisirin.
No comments:
Post a Comment