Friday, October 05, 2012

Kisir



Malzemeler:


Bir su bardagi bulgur
bir yemek kasigi biber salcasi
bir yemek kasigi domates salcasi
1/2 caybardagi zeytinyag
bir limon
bir-iki kasik nar eksisi
bir cay kasigi kirmizi biber
bir domates
bir kucuk demet yesil sogan
iki yesil biber
bir demet maydonoz
bir demet taze nane
bir kucuk marulun ic yapraklari
tuz-karabiber


Yapilisi:

Bulguru bir tencerede ustunu gececek kadar kaynayan suyla islatip kapagini kapatalim. Yirmi dakika bekletip karistiralim. Suyun tamamini cekmemisse fazla suyunu suzelim. salcalari koyup iyice karistiralim. Baharatlari ve yagini ekleyelim. Sonra ince kiyilmis yesillikleri ekleyelim. Limon ve nar eksisini ekleyip ezmeden karistiralim. Afiyet olsun.

No comments: