hamur malzemeleri:
- 100 gr tereyagı, oda sıcaklıgında
- 1 çay bardagı sıvıyag
- 1 çay bardagı yogurt
- 1 cay bardagi seker
- 1 tatlı kasıgı karbonat
- aldıgı kadar un (uc bardak gibi)
- 3-4 damla limon suyu
iç malzemeleri:
- 5-6 rendelenmis elma.
- yarim cay bardagi seker
- 1 tatlı kaşıgi tarcın
- yarim tatli kasigi dolma bahari
- findik yada ceviz, dovulmus
hazırlanması:
- Karbonatı limon suyu ile karistirin. Diger hamur malzemeleriyle karistirip ele yapismayan bir hamur yapin.
- Elmayı toz şekerle pişirin. Soğuyunca tarçın ve fındıkla karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin, cay tabagi kadar genisletip 0rtasına elmalı icten bir cay kasigi koyun, sigara boregi sarar gibi sarip kenarlarindan ay coregi gibi bukun.
- kagit serilmis tepsiye aralikli dizin, 180 C isitilmis firinda hafif kizarana kadar pisirin.
- Soguyunca ustune pudra sekerini cay suzgeciyle serpin. Servis tabagina dizin. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment