Thursday, March 22, 2012

Elmali kurabiye



hamur malzemeleri:
  • 100 gr tereyagı, oda sıcaklıgında
  • 1 çay bardagı sıvıyag
  • 1 çay bardagı yogurt
  • 1 cay bardagi seker
  • 1 tatlı kasıgı karbonat
  • aldıgı kadar un (uc bardak gibi)
  • 3-4 damla limon suyu
iç malzemeleri:
  • 5-6 rendelenmis elma.
  • yarim cay bardagi seker
  • 1 tatlı kaşıgi tarcın
  • yarim tatli kasigi dolma bahari
  • findik yada ceviz, dovulmus
hazırlanması:
  1. Karbonatı limon suyu ile karistirin. Diger hamur malzemeleriyle karistirip ele yapismayan bir hamur yapin.
  2. Elmayı toz şekerle pişirin. Soğuyunca tarçın ve fındıkla karıştırın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayin, cay tabagi kadar genisletip 0rtasına elmalı icten bir cay kasigi koyun, sigara boregi sarar gibi sarip kenarlarindan ay coregi gibi bukun.
  4. kagit serilmis tepsiye aralikli dizin, 180 C isitilmis firinda hafif kizarana kadar pisirin.
  5. Soguyunca ustune pudra sekerini cay suzgeciyle serpin. Servis tabagina dizin. Afiyet olsun.

No comments: