Sunday, May 04, 2014
Pot Roast with Baked Potatoes
3 pound chuck roast ( 1,5 kilo gerdan)
uc yemek kasigi zeytinyag
uc buyuk sogan temizlenip dorde bolunmus
dort orta boy havuc iki santim kesilmis
bir su bardagi et suyu (ya da 1 cup kirmizi sarap)
tuz, karabiber, bir dal taze rezene (rosemary) , thyme ( kekik)
Genis ve cok yuksek olmayan bir tencere ya da tavada zeytinyagini kizdirin. Karabiber ve tuz serptiginiz etin her tarafini uc dakika kadar kizartin, firina dayanikli kapakli bir kabin icine alin. Sirayla havuclari ve soganlari ayri ayri bu yagda bir iki dakika soteleyin. Bir bardak etsuyunu ve rezene ve kekigi ekleyin. Etlerin ustune dokun. kapagi kapali olarak firinda 180 C uc saate yakin pisirin. Firinlanmis patatesle servis yapin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment