300 gram cok taze Tuna
bir caybardagi kavrulmus susam
300 gram karisik istediginiz yesillik (baby arugula, spinach, kale, chard)
salata icin limon, zeytinyag,tuz
Sos malzemeleri:
1/4 cay bardagi zeytinyag yada susam yagi
uc yemek kasigi soya sosu
bir yemek kasigi rice vinegar sirke
bir tatli kasigi bal
yarim cay kasigi mustard
Sos malzemelerini bir kapta iyice karistirin. Tunayi sosa batirip heryerine surulmesini saglayin. Bir kaba susami koyup yayin. Genis iki tarafi susama batirin, hemen iyice kizdirilmis teflon tavaya atin. Bir dakika sonra obur susamli tarafa cevirin. bir dakikada o tarafi pisirip kesme tahtasinin ustune alin. Enine ince seritler halinde dilimlere kesin. Baliginizin tazeligi burada belli olacaktir, cok taze olunca dagilmaya baslar, lokum kivaminda olur. Salatanin ustune koyup servis yapin. Bizim ailenin favori Japon salatasidir.
Nohut kadar wasabiyi iki-uc kasik soya sosunda cozeltip baliklarinizi bu sosa batirarak yerseniz daha lezzetli olur.
No comments:
Post a Comment