Malzeme:
Bir kilo temizlenmis iskembe
Bir yumurta
Bir limon
Bir bas sarmisak
1/3 su bardagi sirke ( acik renkli olursa daha beyaz corbaniz olur)
Tuz
Iskembeleri bol suda yikayin, ister duduklude isterseniz normal tencerede ustunu gececek kadar suda haslayin. Ben bes saat kadar kisik ateste hasladim. Biliyorum cilginim. Pisince tencereden cikartip ustunu bicakla kaziyin. Sonra kucuk kucuk dograyin. Tenceredeki suyun icine geri koyun. Bir yumurta sarisi ve limonsuyunu cirparak hazirladiginiz terbiyeyi corbaya ekleyin hizla karistirin. (Bu terbiyeye un ve su ekleyenler de var) Kaynayinca ezilmis sarmisakla sirkesini ilave edin. Tabaklara koyun ve ustune kizdirilmis yag ve kirmizi biber karisimindan dokun.
Alti saatlik bir ugrasinin sonunda bir tabak corba, pahabicilemez...
No comments:
Post a Comment