750 gr biftek, bir cm kalinliginda, bes cm uzunlugunda kucuk bolunmus
Tuz, karabiber
3 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
2 su bardagi et suyu
2 cay kasigi hardal
1 cay kasigi turmeric ( olmasa da olur)
1/4 su bardagi eksi krema,(sour cream) bulamazsaniz yogurt kullanabilirsiniz
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 kucuk sogan
1/3 su bardagi ince dogranmis kornison
2 kasik ince dogranmis maydonoz
Yapilisi
Eti tuz ve karabiberle iyice karistirip buzluga koyun.
Bir tavaya iki kasik tereyagi koyup eritin. Unu ekleyip bir dakika kavurun. Et suyunu karistirarak ekleyin. hardali ve kremayi ekleyin. Iki uc dakika karistirin. tuz ve karabiber ekleyip altini kapatin.
Buyuk bir tencereye bir kasik tereyag ve bir kasik zeytinyagini koyup ocaginizi yuksek atese getirin. Eti ve sogani ekleyip karistirarak pisirin. Etler pisince ornisonlari ekleyip karistirin.
Buyuk bir tabaga alip ustune sosunu dokup en uste maydonoz serperek servis yapin. Tabii yanina pilav yada sevdiginiz bir makarna olmasi lazim. Egg noodles denilen bizdeki eristenin daha genisi ile yapiyorlar aslini.
Tarif Rachel Ray'den alinmistir.
No comments:
Post a Comment